Wintercircus Apeldoorn was weer groot succes

APELDOORN – Het Wintercircus Apeldoorn trok de eerste drie dagen een volle tent. Het hooggeëerde publiek vermaakte zich met een paardenact die je gezien moet hebben om te geloven. Met een acrobate die zich naar beneden stort om in een bak water te belanden. En een clown met een ontsnappingsact die Houdini doet verbleken. W

Zowel beide kerstdagen als tijdens de première op woensdagmiddag was de tent zo goed als uitverkocht. Een show die volledig past in de rijke traditie van het Apeldoorns Wintercircus. Met bijvoorbeeld de Cubaanse groep Los Moros. Op het luchtrek brengen ze adembenemende salto’s om na de pauze terug te keren met een touwspring-act. En een show met Jana Roberts. Waar de Engelse vorig jaar het publiek verbaasde met een hoelahoep-nummer laat ze deze jaargang een aquatisch luchtnummer zien. Op grote hoogte draait Roberts rond in een koepel en laat zich later letterlijk in het water vallen.

Een ander hoogtepunt van de voorstelling Emotions is de act die de Hongaarse familie Donnerts neerzet. Spreken ze voor de pauze met een Pas de Deux de romantici aan, in het tweede deel komt het spektakel met een jockey-act. Een van de leden maakt vanaf een galopperend paard een salto achterover om op een tweede paard te landen. Een act die al werd beloond met een Bronzen Clown tijdens het Internationale Circusfestival van Monte Carlo.

wintercircusapeldoorn.nl

 

(bron: de Stentor)

 

Apeldoorn Wintercircus 2014 © Maarten Sprangh