Opening Real-X Vlijtseweg Apeldoorn

APELDOORN – Met enkele honderden belangstellenden over de vloer heeft indoor-skatepark Real-X zaterdagmiddag zijn nieuwe vestiging geopend. De skatehal zit op het terrein van De Zwitsal aan de Vlijtseweg.

Er waren vooral veel jongeren, die zich met hun skateboard onder de arm stonden te verdringen voor de met een lint dichtgeplakte deur van de splinternieuwe skatehal. Die werd zaterdagmiddag geopend door wethouder Olaf Prinsen. Jongeren, maar ook enkele oudere jongeren, doken vervolgens massaal op de nieuw aangelegd skatebaan.

Ook veel ouders namen een kijkje, net als leden van de gemeenteraad. Real-X zit in een van de hallen van de voormalige farmaceutische fabriek De Zwitsal. Het gebouw heeft ook een bar, een winkel en een materiaalpost, maar ook een nagenoeg geluiddichte oefenruimte voor bands. Die kan ook dienen als opnamestudio.

Voor Real-X was de verhuizing naar De Zwitsal de derde en mogelijk laatste. De initiatiefnemers Jolien Westerbroek en David Hornbeck hopen er definitief te kunnen blijven.

Real-X begon in de oude Sparta-fabriek aan de Prins Willem Alexanderlaan, verhuisde daarna even verderop naar het oude pand van Plieger aan de Prinses Beatrixlaan. Daarna volgde het voormalige Formido-pand aan de Sleutelbloemstraat. Bij al die panden ging het om tijdelijke huisvesting. Met hulp van de gemeenteraad kwam er nu een derde en mogelijk definitieve verhuizing.

(Bron: De Stentor)

APELDOORN - Met enkele honderden belangstellenden over de vloer heeft indoor-skatepark Real-X zaterdagmiddag zijn nieuwe vestiging geopend. De skatehal zit op het terrein van De Zwitsal aan de Vlijtseweg. Er waren vooral veel jongeren, die zich met hun skateboard onder de arm stonden te verdringen voor de met een lint dichtgeplakte deur van de splinternieuwe skatehal. Die werd zaterdagmiddag geopend door wethouder Olaf Prinsen. Jongeren, maar ook enkele oudere jongeren, doken vervolgens massaal op de nieuw aangelegd skatebaan. Ook veel ouders namen een kijkje, net als leden van de gemeenteraad. Real-X zit in een van de hallen van de voormalige farmaceutische fabriek De Zwitsal. Het gebouw heeft ook een bar, een winkel en een materiaalpost, maar ook een nagenoeg geluiddichte oefenruimte voor bands. Die kan ook dienen als opnamestudio. Voor Real-X was de verhuizing naar De Zwitsal de derde en mogelijk laatste. De initiatiefnemers Jolien Westerbroek en David Hornbeck hopen er definitief te kunnen blijven. Real-X begon in de oude Sparta-fabriek aan de Prins Willem Alexanderlaan, verhuisde daarna even verderop naar het oude pand van Plieger aan de Prinses Beatrixlaan. Daarna volgde het voormalige Formido-pand aan de Sleutelbloemstraat. Bij al die panden ging het om tijdelijke huisvesting. Met hulp van de gemeenteraad kwam er nu een derde en mogelijk definitieve verhuizing.