Op de foto: Ricardo Piqué

Op de foto: Ricardo Piqué

Op de foto: Ricardo Pique

Voor een interview in het magazine eigen apeldoorn heb ik portret foto’s mogen maken van Ricardo Piqué  in de rubriek zakenman.

Ricardo Pique was jarenlang een vertrouwd gezicht in de Apeldoornse binnenstad. Als beveiliger voor de ingang van horecazaken straalde hij vriendelijkheid maar ook autoriteit uit. Inmiddels doet hij veel meer op het gebied van beveiliging.

Al dertig jaar is hij actief in deze branche. Als allround professional is Ricardo in november 2013 zijn eigen beveiligingsbedrijf gestart. Protection Plus biedt een breed scala aan diensten. Van het beveiligen van feesten, parking control, sluitbegeleiding van winkels en tankstations, tot beveiliging bij uitvaarten. Hij houdt hierbij niet alleen de parkeergelegenheid in de gaten, maar past ook op je huis, door middel van een mobiel alarm met bewegingsmelder. Zodra het alarm afgaat bij Ricardo, is hij in no-time bij het betreffende adres. Omdat hij het leuk vindt om met mensen om te gaan en het vertrouwen geniet van veel particulieren en bedrijven, komt er steeds meer werk op zijn pad. Hij is echter niet alleen de strenge beveiliger. Hij weet ook een leuke ontspannen sfeer te creëren en brengt zelfs een rode loper mee als hij bij een feest wordt ingehuurd. Altijd onberispelijk gekleed en een echte gastheer. Maar ook preventierondes en receptietaken op vastgestelde uren of dagen behoren tot de dienstverlening van Protection Plus.

Er is steeds meer vraag naar beveiliging. Niet alleen van objecten, maar ook persoonsbeveiliging is een groeiende tak van sport. Dit soort opdrachten vraagt om maatwerk. Ricardo maakt eerst een analyse van de persoonlijke situatie en maakt vervolgens in overleg een beveiligingsplan dat aansluit bij de wensen en privacy van de betreffende man of vrouw. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander wat er kan gebeuren en welke aanpak in een specifieke situatie het beste is. Voor Ricardo staat persoonlijke aandacht altijd centraal. In welke beveiligingsopdracht dan ook.