Apeldoornse Draaiorgelman Peter Hendriks

APELDOORN - Robin Hendriks is de nieuwe orgelman van Apeldoorn. Iedere zaterdag draait hij in het centrum. Omdat Hendriks in Nieuwkoop woont is hij op zoek naar stallingsruimte voor zijn orgel. Hendriks stapt iedere zaterdag rond 8 uur in zijn auto om op tijd in Apeldoorn te zijn. De terugreis naar woonplaats Nieuwkoop neemt nog eens zeven kwartier in beslag. Robin Hendriks maalt er niet om. Hij is zo blij dat hij zijn kinderdroom kan leven dat hij de afstand graag voor lief neemt. Sinds juni is Hendriks de bezitter van een prachtig draaiorgel: de Scala. Sinds 1 augustus heeft hij de vergunning om iedere zaterdag in de Apeldoornse binnenstad te mogen spelen. ,,Alleen als het heel slecht weer is blijf ik in Nieuwkoop. Ik wil niet het risico nemen dat er onderweg wat met het orgel gebeurt. Liever twee keer te voorzichtig dan één keer schade aan het orgel, zeg ik altijd.''

APELDOORN – Robin Hendriks is de nieuwe orgelman van Apeldoorn. Iedere zaterdag draait hij in het centrum. Omdat Hendriks in Nieuwkoop woont is hij op zoek naar stallingsruimte voor zijn orgel.

Hendriks stapt iedere zaterdag rond 8 uur in zijn auto om op tijd in Apeldoorn te zijn. De terugreis naar woonplaats Nieuwkoop neemt nog eens zeven kwartier in beslag. Robin Hendriks maalt er niet om. Hij is zo blij dat hij zijn kinderdroom kan leven dat hij de afstand graag voor lief neemt. Sinds juni is Hendriks de bezitter van een prachtig draaiorgel: de Scala. Sinds 1 augustus heeft hij de vergunning om iedere zaterdag in de Apeldoornse binnenstad te mogen spelen. ,,Alleen als het heel slecht weer is blijf ik in Nieuwkoop. Ik wil niet het risico nemen dat er onderweg wat met het orgel gebeurt. Liever twee keer te voorzichtig dan één keer schade aan het orgel, zeg ik altijd.”